Hızlı Randevu
Randevu Oluşturun,
Size En Kısa Sürede Ulaşalım

Elit Klinik’te Kanal Tedavisi

Diş Protezi Nedir Nasıl Yapılır?

Protezler dişler, kaybedilen dişlerin yerine konulması için diş hekimleri tarafından kişiye özel üretilen çıkarılabilir apareylerdir. Diş eti hastalığı, diş çürümesi veya yaralanma nedeniyle kaybettiğiniz doğal dişlerin yerine konan yapay dişlerdir.

Estetik kaygının yanında dişler olmadan yemeğinizi düzgün bir şekilde çiğneyemez ve sindiremezsiniz. Protezler, diş çürümesi, diş kırılması veya dolgunun yetersiz kalması gibi diş kayıplarında kullanılır.

Diş protezleri kemik rengine en uygun tonlarda üretilir. Böylece kişinin protez diş rengi, doğal bir görünüme sahip olur, kişi estetik olarak sorun yaşamaz.

Diş Protezi Çeşitleri Nelerdir?

Dişlerinizi kaybettiğinizde yüz kaslarınız sarkabilir ve sizi daha yaşlı gösterebilir. Böyle durumlarda protezler yüzünüzün ve profilinizin görünümünü düzeltmede yardımcı olabilir.  Türkiye’de diş protezi, tüm dişleri sabit veya hareketli protezlerle değiştirmek için kullanılan bir diş restorasyon tedavisidir.

Elit Klinik’te sabit protezler, hareketli protezler ve hibrit protezler olmak üzere çeşitli seçenekler sunuyoruz.

Sabit Diş Protezleri

Sabit protezler, az sayıda dişe sahip olan kişilere uygulanır. Kişinin mevcut dişinin kesilmesi ile başlayan işlemin daha sonrasında kişinin var olan dişinin üzeri kaplanır. En son olarak üzerine protez monte edilir. Hasta tarafından çıkarılmayan protezlerdir.

Bu tip protezlerde en önemli nokta, diş kökünün güçlü olmasıdır. Ayrıca diş etlerinde de problem olmamalıdır. Ek olarak, sabit protezlerin hazırlanması ve ağıza yerleştirilmesi yaklaşık 10 gün sürer. Bu süre içinde kişi 4 ila 5 kez diş hekimine gitmelidir.

Sabit protez kısmi veya tam diş restorasyon tedavisidir. Sabit protezlerde, diş implantları, diş köprüleri veya kronlar gibi dişleri restore etmek için birçok diş tedavisi kullanıyoruz.

Sabit protezlerde, çene kemiğine vida benzeri postlar yerleştirilerek diş restorasyonu gerçekleştirilir. Prefabrik protezleri ağza sabitlemek için bu postları destek olarak kullanacağız. Tam protezler, hastanın ve diş hekiminin de dikkat etmesi gereken, yerinden çıkarılamayan bir diş tedavisidir.

Bitişik veya ayrık eksik dişleri değiştirmek için kısmen sabit protezler kullanılır. Kemerin birden fazla bölgesinde eksik dişleri restore etmek için tek diş implant tedavisi kullanabiliriz.

Ayrıca, bir veya daha fazla bitişik eksik dişi restore etmek için diş köprülerini kullanabiliriz. Bunun için eksik olana komşu diş veya dişlerin sağlıklı olması gerekir. Elit Klinik diş hekimleri, eksik dişleri kapatacak köprü için sağlıklı dişleri törpüler ve şekillendirir.

Diş kronlarını ise kısmen sabit protezlerde, zarar görmüş ancak sağlıklı köklere sahip dişleri değiştirmek için kullanıyoruz. Diş hekimlerimiz hasarlı dişinizi şekillendirecek ve üzerini kron ile kaplayacaktır. Kronlar özel diş çimentosu veya diş yapıştırıcısı kullanılarak sabitlenir.

Dikkatinizi çekebilir: Diş Kaplama Tedavisi 

Sabit Protez Nedir?

Sabit diş protezleri, tamamen veya kısmen eksik dişleri kalıcı olarak değiştirmek için kullanılan bir diş restorasyonu türüdür. Diş implantları, diş köprüleri ve kronlar olan birçok farklı sabit protez türleri vardır.

Sabit protezler, doğal dişlerle iyi bir şekilde birleşir. Bu nedenle, estetik bir görünüm sunar. Bu yüzden tercih edilmektedir. Ayrıca sağlam yapıları ile çok fazla yemeye, çiğnemeye dayanabilirler ve konuşma kapasitesini artırırlar.

Sabit Protez Çeşitleri Nelerdir?

Her biri kendi avantaj ve dezavantajlarına sahip birkaç sabit diş protezi türü vardır.

Başta çene kemiği yoğunluğu, eksik diş sayısı, ağız ve diş sağlığı, maliyet gibi faktörler uygun tedaviyi belirlemektedir.

Diş İmplantları

Elit Klinik doktorlarının implant tedavisinde, implantları yerleştirileceği hastanın çene kemiği yoğunluğunu incelemesi gerekmektedir. İşlemin sonucuna göre hasta uygun yoğunlukta değilse kemik grefti işlemine ihtiyaç duyulur.

Diş implantını yerleştirmek için Elit Klinik doktorlarının eksik diş/dişlerin yerine diş etinde bir kesi yapması gerekecektir. Ardından vida benzeri bir post yerleştirecek ve kesiği dikecekler. Postun, çene kemiği (Osseointegration) ile sağlam bir şekilde bütünleşmesi için 3-6 ay bekletilecektir.

Post çene kemiği ile tam olarak bütünleştiğinde hasta abutmentin yerleştirilmesi için diş hekimine tekrar gelecektir. Abutment, takma dişi (pontik) yerinde tutmak için kullanılır. İyi ağız hijyenine sahip diş implantları ömür boyu kullanılabilir..

Elbette, immediate implant, all-on-4 ve all-on-6 gibi alternatif olabilecek başka implant prosedürleri de mevcuttur.

Dikkatinizi çekebilir: Implant Tedavisi

Diş Köprüsü

Diş köprüsü, bir veya daha fazla bitişik dişin yerini almak için kullanılan kalıcı bir diş restorasyon çözümüdür. Birden fazla diş eksikliğinde uygulanan bir tedavidir. Küçültülen dişlerin üzerine kaplama işlemi yapılır.

Köprüyü oluşturabilmek için eksik dişin her iki yanındaki dişlerin köprüyü destekleyecek kadar sağlıklı olması gerekir. Elit Klinik doktorları, mineyi şekillendirmek için sağlıklı dişi küçültür.

Abutmentin yeni şekli, diş köprüsü oluşturarak eksik dişlerin kronlarını tutacak kurona sığacak şekilde yerleştirilir. Tabii ki kronlar daha sonra yerlerine sabitlemek için özel diş yapıştırıcısı ile yapıştırılır.

Bir diş köprüsü, bir veya daha fazla dişini kaybetmiş kişiler için iyi bir çözümdür. Bu, hızlı bir diş tedavisi arayanlar için uygundur. Ayrıca, diş köprüleri implantlardan önemli ölçüde daha ucuzdur. Bununla birlikte, iyi bir ağız hijyeni ile bir diş köprüsü 15 yıla kadar dayanabilir.

Kron: Metal Desteksiz Full Porselen

Çürük veya başka nedenlerle madde kaybı yaşayan dişlere, doğal renginden farklı olan dişlere kron denir. Rengi geri döndürülemeyen dişler, yanlış kanal tedavisi görmüş dişler ve şekil bozukluğu olan dişler kron ile kaplanabilir. Bu dişler için kron tedavisi uygundur. Ayrıca, implant üzerine yapılan her türlü kaplama işlemine de kron denir.

Diş kronları hasarlı dişi daha fazla çürümeye karşı korumak için örtülen kapaklara benzerler. Kronların yapıldığı yaygın malzemeler vardır:

  • seramik
  • porselen
  • zirkonyum

Her malzemenin maliyet, dayanıklılık ve mukavemet açısından farklı avantajları vardır. Elit Klinik doktorlarıyla sizin için en iyi seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Çıt Çıt Diş Protezi

Hastalar tarafından kolayca takılıp çıkarılabilen, doğal ve estetik bir görünüme sahip uygun fiyatlı protez çeşididir. Var olan dişlerden ve dokulardan destek olarak protez uygulamasına özel olarak yapılır.

Hareketli diş protezleri estetik, fonksiyonel ve ekonomik bir diş restorasyon tedavisidir. Bu tür protezler hasta tarafından çıkarılıp tekrar ağza yerleştirilebilir.

2 tip hareketli protez vardır: parsiyel ve tam protez. Bitişik veya ayrık dişleri restore etmek için kısmi protez kullanılır. Bununla birlikte, tüm üst dişleri, alt dişleri veya her ikisini birden restore etmek için tam protez kullanılır.

Çıkarılabilir protezler hem dişlerin hem de diş etlerinin yerini alır. Bu nedenle, diş implantlarını karşılayamayan hastalar için uygun bir diş restorasyon tedavisidir.

Hareketli protez prosedüründe Elit Klinik diş hekimleri, ağız ölçümünü kaydetmek için ısırmanızın izlenimini alacaktır. Ağzınıza uygun protezlerin üretilmesi için kayıtlı veriler diş laboratuvarına gönderilecektir.

Daha sonra hazır olan çıkarılabilir protezler özel bir diş yapıştırıcısı ile ağız içine sabitlenebilir.

Hareketli Protez Avantajları Nelerdir?

Tam veya kısmen dişsiz hastalar, aşağıdakiler gibi birkaç iyi nedenden dolayı protezleri seçerler:

  • Uygun Fiyat

Protezler, implant vb. diğer diş restorasyon tedavilerinden önemli ölçüde daha ucuzdur.

  • Özelleştirme ve Ayarlanabilirlik

Protezlerin oluşturulması, hastanın ağzına tam olarak oturması için hassas bir prosedürden geçer. Ayrıca ağızda genel olarak herhangi bir değişiklik meydana gelirse gelecekte de ayarlanabilir.

Ayrıca, parsiyel protezler bitişik olmayan dişlerin yerini alabilir. Bu durum, onu daha uygun bir diş restorasyonu çözümü yapar.

  • İşlevsellik

Protezler, hastanın estetik görünümünü geri kazandırır. Ayrıca, yemek yeme ve konuşma gibi ağız fonksiyonlarını da sağlar.

  • Daha İyi Ağız Sağlığı

Protezler, temizlenmesi ve bakımı kolay olduğu için ağız sağlığını daha iyi korumanıza yardımcı olur. Doğal dişlerin diş eksikliğinden dolayı yerlerinin kaymasını engellerler.

  • Hızlı Diş Restorasyonu

Çoğu zaman, takma dişler için dişçiye sadece bir kez gitmek yeterlidir. Dişçi, ağız ölçümlerinizi hassas bir şekilde alır.

Bundan sonra diş teknisyeni tarafından protez yapılacak ve ikinci ziyarette en kısa sürede tarafınıza teslim edilecektir.

Elit Klinik’te Hibrit Diş Protezleri

Türkiye’deki hibrit protezler, alt dişlerin, üst dişlerin veya her ikisinin yerini alan sağlam ve sabit diş tedavisidir. Hibrit protezlerde, protezleri kalıcı olarak sabitlemek için çeneye implante edilen 4 veya 6 post kullanıyoruz.

Hibrit protezler diş etinin de yerini alır. Ancak implant ihtiyacından dolayı hibrit protez işleminin başarısını sağlamak için yeterli çene kemiği yoğunluğu gerekmektedir. Verileriniz protez üretimi için diş laboratuvarına gönderilecektir. Postlar çene kemiği ile tam olarak bütünleştiğinde, postlar ankraj olarak kullanılarak kalıcı protezler sabitlenecektir.

Bu tür protezler ancak diş hekimi tarafından çıkarılabilir. Bu nedenle, onları temizlemeniz gerektiğinde bizzat bizi ziyaret etmeniz gerekir.

Bölümlü Parsiyel Diş Protezleri

Kendi aralarında parsiyel, immediat ve implant protezleri üst olarak çeşitlenen bölümlü protezler, birden fazla dişin eksikliğinde kullanılır. Bu protezler, destekleyici dişin olduğu durumlarda tercih edilir.

Protez Diş Avantajları

Kendi aralarında parsiyel, immediat ve implant protezleri üst olarak çeşitlenen bölümlü protezler, birden fazla dişin eksikliğinde kullanılır. Bu protezler, destekleyici dişin olduğu durumlarda tercih edilir.

Diş Protezi Dezavantajları

Kendi aralarında parsiyel, immediat ve implant protezleri üst olarak çeşitlenen bölümlü protezler, birden fazla dişin eksikliğinde kullanılır. Bu protezler, destekleyici dişin olduğu durumlarda tercih edilir.

Çıkarılabilir Diş Protezi

Kolay, hızlı ve kaliteli bir diş restorasyon tedavisi mi arıyorsunuz? Elit Klinikte takma diş olarak da bilinen çıkarılabilir protezler sizin için mükemmel bir çözüm olabilir.

Protezler, dişlerinin bir kısmını veya tamamını kaybetmiş hastalar için uygun ve konforlu bir çözümdür. Çıkarılabilir protezlerinizi Elit Klinik diş hekimleri ile görüşmek için randevu talep edin.

Çıkarılabilir Protezler Nelerdir?

Silikon diş protezi fiyatları ve vakumlu diş protezi fiyatları, hareketli bir diş restorasyon tedavisidir. Protezler tam veya kısmi dişsiz hastalarda estetik bir çözüm olarak kullanılmaktadır.

Damaksız diş protezi ayrıca konuşma kapasitesinin yanı sıra çiğneme gibi ağız fonksiyonlarını geri kazandırmak için de kullanılır.

Çıkarılabilir protezler, implant gibi sabit diş çözümleri için maddi gücü yeterli olmayan hastalar için idealdir. Ayrıca protezler, ameliyat gerektirmeyen daha az invaziv bir prosedürü tercih eden hastalar için uygundur.

Protezlerin diş ve diş etlerine alternatif olması nedeniyle çene kemiği yoğunluğu olmayan hastalara da uygundur.

Diş Protezi Nasıl Yapılır?

Elit Klinik’te protez takmadan önce birkaç aşamadan geçmeniz gerekir. Bunların tümü, daha sonra minimum düzeltme gerektiren protezlerin oluşturulmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

  1. Kapsamlı Diş Muayenesi: Elit Klinik doktorları, ağız sağlığınızın durumunu öğrenmek için öncelikle kapsamlı bir diş muayenesi yapacaktır. Bazı periodontal problemleri olan hastalar, hareketli protez diş restorasyon tedavisi için uygun olmayabilir. Bu nedenle diş eti hastalıklarının diş protezi yerleştirilmeden önce tedavi edilmesi gerekir.
  2. Isırık Örneği Alma: Protez yaparken en iyi hassasiyeti sağlamak için Elit Klinik doktorları, merkezli bir tepsi kullanır. Bu tepsi, hastanın çene ilişkisini ve oklüzal düzlemi geçici olarak belirler. Bu prosedür, büyük zaman ve emek tasarrufu sağlayacak olan protez izlenimine sonraki ayarlamayı en aza indirir.
  3. İzlenim Oluşturma: Elit Klinik doktorları Gnathometer M cihazını kullanarak hastanın oklüzal pozisyonunu belirler. Bu adım, doktorların hastanın ısırığının doğru bir şekilde almasına yardımcı olur.
  4. Ölçümlerin Kaydedilmesi: Gnathometer M cihazına bir UTS 3D takılarak, alınan fonksiyonel ölçü verileri kaydedilecektir.
  5. Kişiye Özel Protez Tasarımı: Elit Klinik doktorları, hastadan aldıkları verilere göre protez yapacaklardır. Reçine gibi özel malzemeler kullanacaklar.
  6. Protez Yerleştirme: Bu adım hastanın katılımını gerektirir. Hasta burada kişiye özel yeni protezleri denemek için kliniğimize gelir.
  7. Doktorlarımız son adım olarak, ayarlama yapmaları gerekip gerekmediğini kontrol edeceklerdir. Bununla birlikte, Elit Klinik’te uygulanan kesin prosedürle, daha fazla ayarlamaya gerek duyulmamaktadır.

 

Çıt Çıt Protez Diş Nedir?

Çıkarılabilir protezler, takma dişler, hem tam dişsiz hem de kısmen dişsiz hastalar için uygundur. Bu nedenle 2 ana tip hareketli protez vardır.

  • Tam Protezler

Tam protezler, çıkarılabilir protezlerin yaygın türüdür. Maksilla veya mandibulayı veya her ikisini de değiştirirler. Bu nedenle Elit Klinik doktorlarının öncelikle diş köklerini veya hasarlı dişleri çekmeleri gerekecektir.

Tam protezler kullanılmadıkları zaman çıkarılabilir ve tekrar ağza yerleştirilebilir. Protezler genellikle ağıza sabitlemek için çoğunlukla krom-kobalttan yapılmış metal bir alaşımla desteklenir.

  • Bölümlü Protezler

Dişlerinin bir kısmını kaybetmiş hastalara uyacak şekilde özelleştirilirler. Bölümlü protezler diş köprülerine bir alternatiftir ve metal bir taban kullanılarak doğal dişlere sabitlenirler. Bölümlü protez, bitişik eksik dişlerin ve bitişik olmayan eksik dişlerin yerini alır.

Tam Diş Protezi Nedir?

Tam diş protezi, total protez ya da full mouth protez, dişlerin tamamen kaybedildiği durumlarda kullanılır. Bu protezler, alt ve üst çeneye dokudan destek alarak oturur. Hareketli protezlerdir. Ayrıca protezler, ameliyat gerektirmeyen daha az invaziv bir prosedürü tercih eden hastalar için uygundur.

Tam dişsizlik, yani ağızda hiç diş olmaması durumunda, total protez tercih edilir. Bu protez, alt ve üst çeneye ayrı ayrı uygulanır. Total protez, mevcut kemik dokusu ile desteklenir. Takma diş olarak da bilinen protez, çoğunlukla akrilikten üretilir.

Protezlerin diş ve diş etlerine alternatif olması nedeniyle çene kemiği yoğunluğu olmayan hastalara da uygundur.

Tam Diş Protezi Avantajları Nelerdir?

Tam diş protezi, total protez ya da full mouth protez, dişlerin tamamen kaybedildiği durumlarda kullanılır. Bu protezler, alt ve üst çeneye dokudan destek alarak oturur. Hareketli protezlerdir. Ayrıca protezler, ameliyat gerektirmeyen daha az invaziv bir prosedürü tercih eden hastalar için uygundur.

Tam dişsizlik, yani ağızda hiç diş olmaması durumunda, total protez tercih edilir. Bu protez, alt ve üst çeneye ayrı ayrı uygulanır. Total protez, mevcut kemik dokusu ile desteklenir. Takma diş olarak da bilinen protez, çoğunlukla akrilikten üretilir.

Protezlerin diş ve diş etlerine alternatif olması nedeniyle çene kemiği yoğunluğu olmayan hastalara da uygundur.

Parsiyel Diş Protezi Nedir?

Parsiyel diş protezi ya da parsiyel bölümlü protez, dişlerin bir kısmı kaybedildiğinde yapılır. Bu protez, sabit protezlerin kullanılamadığı durumlarda tercih edilir. Parsiyel protezlerde, protezin tutuculuğu doğal dişlere uygulanan kroşelerle (metal) sağlanır. Bu yüzden ön diş bölgelerinde bir kısım metal görülebilir ve estetik sorun oluşabilir.

Elit Klinik’te’da Parsiyel Diş Protezi Prosedürü

Parsiyel diş protezi ya da parsiyel bölümlü protez, dişlerin bir kısmı kaybedildiğinde yapılır. Bu protez, sabit protezlerin kullanılamadığı durumlarda tercih edilir. Parsiyel protezlerde, protezin tutuculuğu doğal dişlere uygulanan kroşelerle (metal) sağlanır. Bu yüzden ön diş bölgelerinde bir kısım metal görülebilir ve estetik sorun oluşabilir.

Tam Diş Protezi Avantajları Nelerdir?

Parsiyel diş protezi ya da parsiyel bölümlü protez, dişlerin bir kısmı kaybedildiğinde yapılır. Bu protez, sabit protezlerin kullanılamadığı durumlarda tercih edilir. Parsiyel protezlerde, protezin tutuculuğu doğal dişlere uygulanan kroşelerle (metal) sağlanır. Bu yüzden ön diş bölgelerinde bir kısım metal görülebilir ve estetik sorun oluşabilir.

Protez Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Protezlerin kullanımı ömürlerini uzatmak için tıpkı doğal dişler gibi temizlememiz gerekir. Protezlerinizi kullanmadığınız zamanlarda bütün gece suda bekletebilirsiniz. Ayrıca uyanır uyanma sudan çıkarmayı ve sert kıllı bir diş fırçası ile fırçalamayı unutmayın.

Diş Protezi Sık Sorulan Sorular

Protez diş türleri nelerdir?

Tam protezler, tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda damakla uyumlu olarak tasarlanır. Parsiyel protezler, kişinin doğal dişleri arasında boşluk olduğunda kullanılır. Bu protezler, dişlere tutunmak için özel olarak yapılır.

Protez diş yaptırmak ne kadar sürer?

Elit Klinik’te protez yaptırma süresi, kişinin durumuna ve tedavi planına göre değişir. Ancak genellikle bu süre 7 günden kısa sürer.

Protez diş fiyatları nedir?

Diş protezi fiyatı; bireyin diş durumu, yapılacak protez türü ve kullanılacak malzemeye bağlı olarak belirlenmektedir. Yeni nesil diş protez fiyat Elit Klinik’te ulaşılabilir bir fiyatlandırma garantisiyle, kapsamlı ön muayene sonrasında belirlenmektedir.

Diş protezleri kalıcı mıdır?

Diş protezleri genellikle uzun ömürlüdür. Ancak, kullanım süreleri kişiden kişiye değişir. Bu değişim, ağız hijyenine, bakım alışkanlıklarına ve protezin türüne bağlıdır.

Protez diş süresi ne kadar?

Protez dişlerin ömrü, kullanım sıklığı, bakım düzeni ve malzeme kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle, iyi bakım ve düzenli kontrollerle, Elit Klinik’teki protez dişlerin ömrü 5 ile 10 yıl arasındadır.

Dental protez neden yapılır?

Dental protezler tamamen veya kısmen diş kaybı yaşayan kişilere, diş fonksiyonlarını ve görünümlerini restore etmek amacıyla uygulanır.

Protez tedavisinde ameliyata ihtiyaç duyulur mu?

Hayır, ameliyata ihtiyaç duyulmaz. Protezler, diş hekimi tarafından kaydedilen hasta verilerine göre diş laboratuvarında yapılan diş aletleridir.

Protezler ne kadar süre kullanılır?

İyi ağız hijyeni uygulamaları ile protezler 10 yıla kadar dayanabilir.

Protezlerin hazır olması ne kadar sürer?

Çoğu durumda, diş hekimini yalnızca iki kez ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. İlk ziyarette diş hekimi, ısırmanızın kopyasını yaratmak için ağız verilerinizi kesin bir prosedürle kaydeder.

Ardından, diş laboratuvarı teknisyeni sizin ısırmanıza göre birkaç gün içinde takma dişlerinizi oluşturacaktır. İkinci ziyarette, diş hekimine gideceksiniz, böylece protezlerin ağzınıza tam olarak uyup uymadığını kontrol edebileceksiniz.

Değişiklik gerekiyorsa, üçüncü kez ziyaret etmeniz gerekecektir.

Diş protezi bakımı nasıl yapılmalıdır?

Protezlerinizi düzenli olarak temizleyerek ömrünü uzatırsınız. Geceleri suda bekletip sert kıllı bir diş fırçasıyla temizleyebilirsiniz.

Hibrit protezlerin normal protezlerden farkı nedir?

Hibrit protezler ağızda 4 veya 6 implant kullanılarak sabitlenir. Bununla birlikte, geleneksel protezler çıkarılabilir. İkincisi, iyi ağız hijyenine sahip hibrit protezler ömür boyu kullanılabilirken, geleneksel protezler 8 yıla kadar dayanabilir. Üçüncüsü, hibrit protezler daha doğal hissettirir ve ağız işlevleri hareketli protezlere göre çok daha iyidir.

Hibrit implant destekli protez fiyatları ne kadardır?

Bu, Elit Klinik doktorlarından randevu talep ettiğinizde kesin olarak belirlenebilir. Hibrit implant destekli protezlerin maliyetini belirlemek için doktorlar ağzınızı muayene etmelidir. Bu muayene, periodontal hastalık veya kalan diş köklerini kontrol etmek içindir.

Hibrit implant destekli protez bakımı nasıl yapılır?

Düzenli diş hekimi ziyaretlerinizde diş hekimi hibrit protezlerinizi çıkaracak ve iyice temizleyecektir. Ayrıca hibrit implant destekli protezler doğal dişlere benzer. Bu nedenle, günlük fırçalama ve diş ipi kullanma gibi ağız hijyeni uygulamalarını düzenli yapmanız gereklidir.

Hareketli diş protez bakımı nasıl olmalıdır?

Hareketli protezlerin kullanım ömürlerini uzatmak için tıpkı doğal dişler gibi temizlememiz gerekir.  Protezlerinizi kullanmadığınız zamanlarda bütün gece suda bekletebilirsiniz. Ayrıca uyanır uyanmaz sudan çıkarmayı ve sert kıllı bir diş fırçası ile fırçalamayı unutmayın.

Sabit ya da hareketli protezlerden hangisi daha iyidir?

Sabit ve hareketli protez konusunda ihtiyacınızı ve kapasitenizi belirleyen birçok faktör vardır. Sonuç olarak, hastanın ağız sağlığına ve satın alınabilirliğine bağlıdır.

Sabit protez çeşitleri nelerdir?

Diş implantlarının, all-on-4, all-on-6, diş köprüleri, diş kronları gibi birçok sabit protez çeşidi vardır.

En iyi sabit protez tedavisini nasıl karar veririm?

Sizin için en iyi diş restorasyon tedavisini belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç faktör vardır. Ağız sağlığınız ve bütçeniz bunlardan ikisidir. Elit Klinik doktorları, uygun kararı vermeniz için tüm seçenekleri sizinle ayrıntılı olarak değerlendirecektir.

Takma dişin ömrü ne kadardır?

Esas olarak, sahip olduğunuz tedaviye bağlıdır. Örneğin, diş implantları, all on 4 ve all on 6, iyi ağız hijyeni ile ömür boyu kullanılabilir. Diş köprüleri ve kronlar ise 15 yıla kadar dayanabilir.

Diş protezi nasıl temizlenir?

Sabit protezlerin bakımı, doğal dişlerinizin bakımına benzer. Günde iki kez dişlerinizi fırçalamalısınız. Günde bir kez diş ipi kullanın. Gargara kullanmayı da unutmayın. Ayrıca, düzenli olarak diş hekimi kontrolünde olun.

Kırılan diş protezi nasıl tamir edilir?

Kırılan diş protezini kesinlikle evde tamir etmeye çalışmayın. Protez kırıldığında diş doktorunuza danışın. Diş protezi tamiri diş hekimleri tarafından kolaylıkla yapılır.

Çıt çıt protez diş nasıl yapılır?

Hareket eden diş protezleri, günlük hayatınızda bazı sorunlara yol açabilir. Yerinden oynamaları sebebiyle istenmeyen görüntü ve fonksiyonel bozukluk bunların başında gelir.

Çıt çıt implantlar sayesinde diş protezi damaklara tutunur bu sayede yerinden oynama olmaz. Kullanımda kolaylık sağlar. İmplant ile çeneye sabitlenir.

Diş protezi ne zaman değiştirilmelidir?

Ağız yapısına uygun olarak tasarlanan hareketli veya sabit diş protezi 5-6 yılda bir değiştirmenizi öneririz. Kilo alma ve kilo verme, diş kaybı yaşama gibi nedenlerden dolayı diş proteziniz damaklarınıza tam oturmuyor olabilir. Damaklarınıza tam oturmayan bir diş protezi işlevsizdir.

Diş protezi nasıl çıkarılır?

Özellikle protez sabitleyici yapışkan veya macunlar kullanıldığında çoğu hasta diş protezlerini çıkarmakta zorlanır. Protez yapıştırıcısı, içerisindeki çözünebilir maddeler dolayısıyla ılık su ile kolayca çıkabilir. Bunun için ılık suyu yudumlayarak ağzınıza bekletmenizi öneririz. Bu sayede yapışkan yumuşayacak ve ağzınızdan kolayca çıkacaktır.

Diş protezi neden ağrı yapar?

Diş protez ağzınıza ve damak yapınıza alışana kadar ağrıya sebep olabilir. Fakat bu durum geçicidir. Ağzınıza tam oturan ve kalıbı düzgün alınmış bir diş protezi zamanla damaklarınıza uyum sağlar. Bu sayede herhangi bir acı veya ağrı hissetmezsiniz.

Diş protezi sonrası konuşma nasıl etkilenir?

Diş protezleri takıldıktan sonra bazı kelimelerin telaffuzunda zorluk yaşıyor olabilirsiniz. Protezlerinize alıştığınızda bu durum ortadan kalkacaktır. Özellikle sabit olmayan protezlerde görülen bu sorun, protez sabitleyiciler ile ortadan kalkabilir.

Diş protezi neden düşer?

Ağız ve diş yapınızın sürekli değişmesi diş protezinin düşmesine sebep olabilir. Yeni bir protez yaptırmak için erken olduğunu düşünüyorsanız protezlerinizi yapışkan protez macunları ile sabitleyebilirsiniz. Bu durumdan memnun değilseniz çıtçıtlı protez işlemini tercih edebilirsiniz.

Diş protezi ile yemek yemek zor mu?

Diş protezleri ile yemek yemek bu duruma alışık olmadığınız için başta zorlayıcı olabilir. Fakat protezinize alıştığınızda çiğneme ve konuşmanızda herhangi bir sorun kalmayacaktır. Protez kullanmaya başladığınız ilk günlerde çiğnemesi ve sindirmesi kolay lifli, sulu ve yumuşak gıdalar tercih etmenizi öneririz.

Diş protezi diş etine zarar verir mi?

Diş protezi ağız ve damak yapınıza uygun şekilde yalnızca size özel olarak tasarlanmışsa asla zarar vermez. Zamanla kilo alıp verme ve ağız içi sorunları nedeniyle protezler damağınıza tam oturmayabilir. Bu durum diş etlerinizi tahriş edebilir. Bu sebeple düzenli aralıklarla diş hekimi kontrolüne gelmeniz oldukça önemlidir.

İmplant mı protez mi daha iyi?

İmplantlar, uzun ömürlü, doğal bir görünüm sağladıkları için genellikle sabit protezlere göre daha faydalıdır. İmplantlar kalıcı ve dayanıklıdır. Ancak çene kemiği yoğunluğunuz implant tedavisi için uygun değilse, protez diş yaptırmak en iyi çözüm olacaktır.

Diş protezi sigorta karşılıyor mu?

Protezini değiştirmek isteyen hastalara devlet dört yılda bir destek vermektedir. Protezin dört yıl içinde kullanılamaz hale gelmesi, kırılması veya düşmesi halinde devlet bunu karşılamayacak. Bu durumda protezin kendiniz tarafından özel olarak yapılması gerekmektedir.

Diş protezi sonrası diş eti hassasiyeti nasıl geçer ?

Protez taktırma döneminde diş eti hassasiyeti normaldir ve genellikle birkaç gün içinde azalır. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak hassasiyeti giderebilir. Eğer hassasiyet uzun süre devam ediyorsa diş hekimine görünmek mantıklıdır.

Çıt çıt protez temizliği nasıl yapılır ve sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Geçmeli protezler çıkarılabilir ve her gün düzenli olarak temizlenmelidir. Protezleri diş fırçasıyla nazikçe temizlemek ve yiyecek parçacıkları ve plak oluşumunu önlemek için özel protez temizleyicileri kullanılabilir. Protezlerinizi takmadan önce diş etlerinizi temiz tuttuğunuzdan emin olun.

Takma diş hangi durumlarda tercih edilmelidir?

Birden fazla dişin eksik olduğu veya tam dişsizlik oluştuğu durumlarda protez kullanılması tavsiye edilir. Ağız fonksiyonunu yeniden sağlamak ve estetik görünümü iyileştirmek için kullanılır.

Takma diş taktırmak ağrılı mıdır?

Protez yaptırmak genellikle ağrılı bir işlem değildir. Proteze alışma sürecindeki ilk birkaç gün rahatsız ve ağrı hissi olabilir ancak bu sadece geçici bir durumdur.

Takma diş sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Protezlerden sonra ağız hijyenine dikkat etmek çok önemlidir. Protezlerinizi günlük olarak temizlemeye, diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeye ve diş etlerinizi sağlıklı tutmaya dikkat edin. Diş protezlerini her gün temizleyin. Asla protezler ile uyumayın.

Bizimle İletişime Geçin

Saniyeler içinde formu doldurun. Size yardımcı olalım.rn

Hızlı Randevu
Randevu Oluşturun, Size En Kısa Sürede Ulaşalım